Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

de Merisor in Pizza, 8 Feb 2015 | 9213 vizualizari

 

Foarte buna a iesit pizza mea de ieri, in care am asezonat carnea de pui afumata, de la oala cu untura, cu ciuperci din conserva!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 varf cutit sare
  • aprox. 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • aprox. 250 gr carne de pui afumata(pulpe + piept)
  • 750 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapa rosie
  • cateva masline verzi
  • 5 buc gogosari murati
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura ketchup
  • 2 oua
  • 1 lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata:

Am inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm.

Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare.

Punem laptele la incalzit, doar cat sa suporte degetul si il adaugam peste drojdia din bol, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam bine compozitia.

Lasam maiaua 5-10 minute la crescut, apoi punem apa impreuna cu sarea la incalzit, tot cat sa suporte degatul, o amestecam apoi cu uleiul si o turnam incet peste maiaua crescuta.

Incorporam apoi, treptat, faina, obtinanda astfel un aluat moale si usor lipicios, pe care il lasam la crescut nu mai mult de 15 minute. nu trebuie lasat mult, ca la paine, oricum, daca drojdia si faina sunt de buna calitate si proaspete, aluatul nu va da gres.

Intindem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, pentru a o proteja si il ungem cu ketchup.

Pentru umplutura, pe care o preparam cat timp sta aluatul la dospit, incalzim carnea, ca sa nu fie imbibata in grasime, o scurgem bine si o taiem marunt.

Calim ceapa impreuna cu ciupercile in putin ulei, apoi le scurgem si pe ele.

Taiem gogosarul julien, maslinele rondele si feliem cascavalul.

Asezam mai intai carnea peste aluat, apoi ciupercile, maslinele si gogosarul si din loc in loc, feliile de cascaval.

Asestecam cele doua oua cu laptele si le imprastiem deasupra ingredientelor.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim pizza calda, cu ketchup.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca este prea mult aluat, cum a fost in cazul meu, puteti face din restul, lipii la tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

geoline 1

20.03.2015, 15:58

-Licurici- 1

18.06.2015, 21:17

Cat de bine arata pizza asta... iar puiul afumat are un gust special..

adrianamocodean 1

30.08.2016, 14:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza